Som privatperson har jag ofta galet mycket åsikter. Ofta stannar dom mellan husets fyra väggar, ibland tar dom sig ut men sällan hamnar dom i denna tidningen. Här kommer ett undantag, och ni får se det för vad det är!
Mina tankar

Att Covid-19 skulle ha sådan påverkan på oss! Först skapar den regler och förhållningar för oss som i sin tur gör att vi stannar hemma och semestrar. Detta i sin tur gör att Åhus fullständigt invaderas av människor och då ska vi samtidigt se till att de ursprungliga reglerna och förhållningssättet efterlevs. Jag skulle vilja säga att det är lite moment 22. 

Jag får nog ändå säga att Åhus och hela kommunen har lyckats på ett ganska bra sätt. Som exempel skulle jag vilja ta upp stränderna och sophantering. Det är precis som de flesta av oss tycker, bedrövligt att människor, gamla som unga, inte kan hålla rent efter sig när de nyttjat den underbara stranden. Men här måste jag få ge en stor eloge till de som jobbat med att varje dag städa stranden och att rengöra toaletterna. Alla ni som på något sätt varit delaktiga i detta ska känna en enorm stolthet och ni är värda var en stor blombukett enligt mig. Ni andra som skitar ner borde skämmas! Ni är värda är en exklusiv övernattning i en fullmatad sopcontainer. 

Om jag då skänker denna tanke och fiktiva blombukett till alla som städat stranden två gånger om dagen så vill jag skicka en riktigt taggig kaktus till alla er som inte kan hålla era fingrar i styr och åker runt och stjäl andras saker. Var och varannan dag ser man i social media massor av människor som får sina cyklar stulna. Till alla er som stjäl dessa cyklar skulle jag vilja ställa en fråga. Hur tänker ni? Om ni stjäl min cykel så kan jag leva med det, men när ni stjäl barns cyklar så är det åt h-vete. Det handlar förvisso om pengar för många människor, man det handlar också om barnens säkerhet och trygghet. Om min dotter ska cykla hem en kväll när hon träffat kompisar så ser jag det som betydligt säkrare att hon cyklar hem än att hon tvingas gå. Så ge tusan i att stjäla mer nu. 

När jag nu kollar i min låda så ser jag att det finns något kvar i den. Det ligger lite lugn och ro i botten. Då passar jag på att slänga iväg det till alla er som jobbat häcken av er under denna sommarsäsong. Se till att ta era stunder framåt hösten. Om det bara är för en eller att par dagar så passa på att vara lite lediga. Jag vet att många av er jobbat varje dag sedan säsongen började. Vissa till och med sedan i påskas. Ta hand om er!  

.

Share This