Hösttrender!

När vi går in i höstmånaderna är det dova färgskalor som gäller. Buteljgrönt, ockragult, orange och skimrande kastanjebrunt för tankarna mot 70-talet.

– Epokens välkända material så som färgat glas, keramik, manchester och trärena ytor skapar en spännande uppkäftighet för den som vågar nosa på 70-talet i modern tappning, säger Per Wedebrunn på Percys Design.

Han menar också att man runt hörnet kan skymta 80-talet, men att det ännu inte har kommit i någon furu. Istället är det såpad bok, ek eller valnöt. När det kommer till tyger så har den sedan länge populära sammeten fått en konkurrent i manchester.

 Vi ser att manchestertyget gör sitt intrång såväl på möbler som på inredningsdetaljer.

– Vi ser att manchestertyget gör sitt intrång såväl på möbler som på inredningsdetaljer, säger Per.

Hösten är i det närmaste en kärleksfull hyllning till hantverksarbete. Återvunnet material, jute, rotting och bambu i färger från skog, jord och strand ger oss en stressfri miljö och ett inre lugn.

– Hemmet blir vår borg där vi kan landa från all panik över pandemi och oro för framtiden. Förut var hemmet bara vårt hem, nu blir det vår trygghet i en gungande värld och därför är det viktigare än någonsin att vi trivs med inredningen på hemmaplan, säger Per.

Han påpekar också att många fler jobbar hemifrån vilket har märkts då han sålt betydligt fler skrivbord och möbler som är mer kontorstypiska. 

Hur tycker då Per att vi ska tänka framöver? 

– Tänk 70-tal och återvunnet. Använd gärna brunt, beige och naturfärger som bas och komplettera dessa med höstens färger. Och undvik allt från Kina. Det är inte 

bara kvalitén som är bättre i Europa utan det är också mycket bättre att handla nära om man ser till miljöaspekten då man inte behöver frakta så långt, menar Per.

Han påpekar, så som han alltid gör, att det viktigaste när man inreder sitt hem är att såväl möbler som inredning ska tåla ögats slitage. 

Alltså, det ska ha en kvalité och formspråk som man kan tycka om länge.

– Nu bullar vi upp med kuddar, ullplädar, mjuka mattor och förbereder oss för höstens kalla, mörka kvällar. Kanske framför brasan i en riktigt skön soffa som kanske kommer från Percys Design, ler Per!

Share This