Written by Rickard

17 december, 2020

3 snabba:

Vad är hälsa för dig?

– När en känsla av välbefinnande infinner sig både kroppsligt och själsligt. Att jobb, familj, arbete & träning skapar en positiv effekt, då är jag nöjd och känner att hälsan är på topp.

Vilka är dina tre viktigaste ingredienser för just din hälsa?

– Musik, träning och familjen.

Vilka är dina tre bästa träningstips?

– Ha en plan, Bibehåll din plan och ta i.

Vilket nyårslöfte vill du ge?

– Jag har aldrig haft några nyårslöften, men skulle det vara nått så är det att fortsätta med min långsiktiga 5-åriga träningsplan.

Åhus Retrogym är ett gym som ger bred träning för hela kroppen. Man springer, lyfter, drar, pressar, hoppar, kastar, cyklar, ror och mycket mer. 

– Vi gör ganska naturliga rörelser och förbättrar såväl rörlighet, smidighet, snabbhet, kondition och uthållighet, säger Markus Fridén som driver gymmet.

Man får också ett stort engagemang och en väl genomtänkt träning i varje pass. Just planeringen av träningen framhåller Markus som en av de viktigare bitarna och han har ofta en långsiktig plan när han lägger upp träningspassen. En annan sak som måste framhållas med Retrogym är att tekniken alltid hamnar i fokus. För att utföra alla de rörelser som beskrevs ovan, så behöver man lära sig att utföra dem rätt. Att komma till Retrogym som ungdom gör att man i ett tidigt skede lär sig att utföra sin träning på ett korrekt sätt. Men träningen passar alla åldrar och Markus håller bland annat separata pass, som blivit väldigt populära, för de som kommit upp i seniorålder. Retrogym lämpar sig också för de som vill träna på egen hand och inte på pass i grupper.

– Träningen hos oss är utvecklande och passar för varje enskild individ oavsett ålder. Att träna hos oss innebär att man med automatik får en långsiktig träningsplan och man kommer att märka resultat, säger han.

En stor del av hans verksamhet är också att arbeta med idrottsträning och fler och fler lag hör av sig för att få hjälp att träna upp sig. Även här görs en långsiktigt plan upp för att få ut så mycket som möjligt av varje individ även om dom är lagidrottare.

Vid normala förhållande har Retrogym flertalet träningspass i veckan. I samband med pandemin och restriktioner så har de nu utökat ytterligare med pass för att skapa mindre grupper och mer plats för var och en. Dessutom har Markus lagt till fyra utomhuspass i veckan dit man också är välkommen. 

Har man inte provat att träna denna form av träning och känner att man vill ge det en chans, så kan man alltid prova på en vecka, kostnadsfritt hos Retrogym. 

Relaterade artiklar

Relaterade

Bertil Röse

När Bertil Röse kom till Åhus hyrde han en lägenhet på andra våningen hos änkan Engström i Engströmska villan. Den var nära Tobaksmonopolet som då var i längan vid Gästis laga.  Hur länge han bodde där har jag inte något om. Jobbet med tobaken varierade varit ett...

läs mer

Lotta Idoffson

Söndagen den 2 augusti sänds P4 dans med artisten Lotta Idoffson på riksradion. När Lotta, som under flera år varit sångerska i dansbandet Berth Idoffs, fick frågan blev hon glad och lite förvånad över att hon var ihågkommen. - Jag känner mig oerhört ärofylld och...

läs mer
Share This