Söndagen den 2 augusti sänds P4 dans med artisten Lotta Idoffson på riksradion. När Lotta, som under flera år varit sångerska i dansbandet Berth Idoffs, fick frågan blev hon glad och lite förvånad över att hon var ihågkommen.

– Jag känner mig oerhört ärofylld och tacksam över att jag fick frågan att vara med i detta programmet, ler hon.

Lotta kommer i programmet såklart att berätta om sin bakgrund och hur hon mer eller mindre föddes in i musiken, med sina föräldrar som också var musikanter. Man kommer också att få en inblick i hur delar av hennes musik har präglats av just sin familjebakgrund med en morfar som var grek, men bodde i Frankrike.

– Mamma sjöng en hel del på franska. Bland annat Edith Piaff och jag har såklart fått mycket av min inspiration just från historien, berättar Lotta.

Hon säger också att programmet har väldiga kontraster och en salig blandning och det är kanske inte så konstigt då hennes man Marcus gick bort i en hjärntumör för två år sedan. 

– Det kommer såklart också att handla om det oundvikliga och hur man tar sig framåt igen, säger hon.

Hon berättar också om hur livet är idag, om deras son Charlie och hur hans fotbollsintresse gör att hon spenderar massor av tid på fotbollsplaner när han spelar sina matcher. Programmet spelades in tidigare i sommar och platsen var då i Nya Åhus Parken. Lotta berättar med innerlighet om just Parken och dess betydelse.

– Jag har ju egentligen inte själv upplevt Åhus Parken eftersom jag är född på andra sidan Skåne. Men en av de allra sista spelningar som gjordes på Piratens dansbana, var tillsammans med Berth Idoffs. När sedan parken revs och det byggdes lägenheter där så slumpade det sig så att jag och Marcus bodde i en lägenhet på exakt den platsen där just Piraten låg, ler hon.

Hon pratar oerhört varmt om Åhus, och som inflyttade känner hon en oerhörd stolthet över att bo just här.

– Alltså, dessa kontraster med den fantastiska naturen, samtidigt som detta lilla samhälle har allt som man behöver. Jag är så tacksam över att Charlie får möjligheten att växa upp just här, säger hon.

Lotta har sedan Marcus bortgång endast gjort sporadiska framträdande men hon menar att hon såklart kommer att sjunga på något sätt i framtiden. Allt detta berättar hon om i sitt program den 2 augusti klockan 19:30.

– Jag hoppas att alla som lyssnar på det får en skön känsla och att många kan stanna upp och få en tanke, avslutar Lotta.

Share This