Normalt sett brukar vi fylla detta nummer av Vi Syns i Åhus innehålla en kalender över alla evenemang som går av stapeln i Åhus under sommaren. Denna sommaren väljer vi att exponera dessa enbart online. På www.ahussweden.se/evenemang hittar du alla aktuella aktiviteter och evenemang i Åhus. I dessa tider har många arrangörer valt att skjuta fram, ställa om eller ställa in sina evenemang och aktiviteter och därför uppdateras kalendern dagligen.  Funderar du på att besöka ett evenemang så  det är alltid bra att hålla utkik vad som gäller för just det evenemang som intresserar dig med tanke på Coronarestriktioner. 

Från 13 juni är det fritt att resa inom Sverige. På grund av den fortsatta osäkerhet som råder för internationellt resande med anledning av det nya coronavirusets spridning, förlänger UD sin avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder till och med den 15 juli 2020. (www.ud.se). Med andra ord uppmanas vi att njuta av det vårt avlånga land har att erbjuda men du behöver inte åka långt. Hur mycket av Åhus har du upplevt? 

Fantasin sätts på prov! Vad är dina guldkorn bland de saker som du vill göra, njuta och uppleva i sommar. En middag på en bra restaurang? Lokal shopping? Vi arbetar hårt med att skapa så säker besöksmiljö som möjligt och vi hoppas att ni hjälper oss att turista ansvarsfullt.

I Åhus med omnejd hittar du som är intresserad av naturen många möjligheter:

strandbad

vandra  längs Skåneleden

cykla Sydostleden

paddla kanot

bada i havet

minigolf

spela paddel

spela golf

bli kulturell med vår app Medeltida Åhus

och mycket mer. 

Tipsa gärna om dina hemestertips genom att tagga #mittahus och/eller #tillsammansföråhus. 

PS. Tänk på att faran med pandemin med andra ord inte är över men ansvarsfullt kan vi röra på oss och välkomna oss att turista och ta emot turister. Njut av Åhus ansvarsfullt! 

Fakta:

Hemester är en semester som ägnas i eller i närheten av hemmet. Ordet är ett teleskopord bildat av hemma och semester, baserat på det amerikanskengelska begreppet staycation. Uttryckets svenska variant myntades i radioprogrammet Spanarna. Ordet fanns med på språkrådets lista över nyord 2009.

Hemester ska inte ses som ett andra klassens alternativ till semester, utan istället fokuserar man genom hemesterbegreppet på hur man med hemmet som bas kan uppleva sin näromgivning och ta vara på sin ledighet. Det finns även användare som pekar på att hemester kan vara mer avstressande än semester och mer miljövänligt. / Källa:Wikipedia

Share This