För andra året i rad arrangerar ArtQueen en konstutställning ute i naturen vid gamla A3 regementet i Norra Åsum. Det är Rebecca Salomonsson, som egentligen heter ArtQueen, som har konsten uppställt i sitt aRt castle året runt, och jobbar internationellt med konstnärer från hela världen 

Rebecca startade sitt företag, för tretton år sedan på Quality Hotel Grand i Kristianstad. Hon flyttade sedan vidare till Kronohuset innan hon för fem år sedan fick chansen att flytta till Norra Åsum. Här har Rebecca renoverat och gjort om ett före detta logement till ett oförglömligt aRt castle. Dessutom har hon varit med och bildat deras kulturföreningen med samma namn, som också finns i huset. Rebecca målar ingenting själv, istället samarbetar hon med massor av konstnärer från hela världen och visar upp deras konst. Här finns allt från en målad motocrosscykel till målade kläder. Två, tre gånger om året reser hon över till USA och på sommaren brukar de delta med ArtQueens aRt & fashion show på Venice Beach Music festival. Det är en stor festival för konstnärer, dansare, musiker med flera där Rebecca och hennes show deltagit tre gånger tidigare . 

– Vi brukar även uppträda för RAW artists i LA och har uppträtt i Hollywood och senast nu i Miami i vintras, berättar hon. 

Showen aRt & fashion är en konst och musik show och där alla outfits har tillverkats av enbart återvinnings material och är skapade av duktiga konstnärer. Detta året är resan till USA osäker. Något som däremot är säkrare är att det kommer att bli en konstutställning i naturen runt hennes aRt castle den 10-11 juli, vet hon med säkerhet. 

Förra året var det första gången hon gav sig på detta och evenemanget var då under en dag. Hon insåg snabbt att det inte var nog för ett evenemang som detta och har därför utökat med en extra dag för detta i år.

– Jag satt och funderade på varför man inte använder naturen som är så fin här ute i Norra Åsum. Så förra året bestämde jag mig för att göra något annorlunda under sommaren och bjöd därför in fleravkonstnärer som kom och satte upp sina målningar mellan träden och på träden. Skulpturer sattes bland stenar och mossa. Allt detta skapade en underbar miljö som blev mysig, härlig och bjöd in till en konstvandring mitt ute i naturen, säger Rebecca.

Inför detta året har hon bestämt sig för att ha ett Djungeltema på sommarens utställning. 

– Det blir Jane, Tarzan och Balloo med allt vad det innebär. Sedan kommer också konstnärsparet Jens & Caroline från ” We are Thor” ner från Stockholm, och de kommer på fredagen hålla i en workshop som pågår från morgonen till eftermiddag. Workshopen är till för vem som helst som älskar att ha kul med nya vänner, måla och skapa tillsammans oberoende av tidigare erfarenheter. Kolla gärna in ”We are Thor” på deras hemsida www.wearethor.com, säger Rebecca.

Hon fortsätter rada upp saker som ska hända under dessa två dagar. Det blir bland annat ansiktsmålning för barnen, livemusik, uppträdde med showcasen på lördagen (detta är ett utkast från den stora originalshowen) som visas både kl 16:00 samt kl 21:30 på kvällen. ”Absolute Line Dancers”, som ArtQueen samarbetar med sen en tid tillbaka, uppträder kl 13:00 på lördagen och det kommer även att byggas ett indiantält där Jens kommer spela på olika sorters flöjter och berätta om tiden i Amazonas där han bodde med indianerna i fyra år.

– Det kommer att blir otroligt spännande för besökarna att få träffa Jens, tycker Rebecca.

Konstvandringen i naturen pågår hela helgen och det kommer även att finnas möjlighet att köpa sig en fika på området.

aRt Castle på Wendesområdet är ett annorlunda konstnärshus som måste upplevas. 

– Här vill jag förmedla det oförglömliga minnet. Det behöver inte vara bara konst utan det kan vara musik eller något annat, men man ska få något med sig, när man kommer hit, säger Rebecca.

Hon ser sig själv som den som organiserar, peppar och driver konstnärer och hon älskar det hon gör. Hon har en otrolig drivkraft och samlar sin kraft genom konsten. På kort tid förlorade Rebecca sin son, sin bror och sin mamma. Men istället för att gräva ner sig i sorgen har hon använt sina krafter för att skapa det hon tror på.

– Jag lever varje dag här och nu och gör allt jag vill göra. Skulle jag dö i morgon så dör jag lycklig, för jag har gjort det jag vill göra hela tiden. Man ska vara glad för det man har, säger Rebecca.

Vill man veta mer om Rebecca, aRt Castle eller Garden aRt party så kan man kolla på hennes hemsida,
www.artqueen.se.  

Share This