En helt ny stadsdel är på väg att växa fram längst Täppetleden i Åhus. Under vintern och våren har Mäklarhuset förmedlat försäljningen av ett 20-tal villatomter i området och alla såldes snabbt! För tillfället säljs det bland annat bostadsrätter på Lungörtsvägen i den mittersta delen av området och försäljningen går som tåget.

– Intresset för de minsta lägenheterna, 2:or på 55 kvm har varit otroligt stort och i stort sett alla är bokade. Detta såg vi inte komma! Att det var ett så stort intresse, framförallt bland de yngre. Det känns som att det varit ett uppdämt behov på tvåor, för dom har gått åt direkt, berätta Lena Fridlund Danielsson på Mäklarhuset.

– Många yngre vill bo kvar i Åhus istället för att skaffa lägenhet inne i stan. Dessutom är det flera ensamstående äldre, både män och kvinnor, som bokat just 2:orna.

Lena berättar vidare att det är GBJ Bygg som ska bygga dessa bostadsrätter, där det förutom tvårumslägenheter även finns treor och fyror i markplan såväl som på andra våningen. GBJ kommer att bygga både en- och tvåplans hus, samtliga med egen uteplats eller balkong. 

1:a Villan kommer bygga 2-plans parhus i området och även dessa förmedlas av Mäklarhuset. 

– Dessa hus är otroligt prisvärda och klimatsmarta ”bostadsrättsvillor”, då de byggs på Svensk Husproduktions fabrik i Bromölla vilket ger korta transporter. Dessutom har man hög standard med bland annat vattenburen golvvärme och så kan man anpassa husen genom att göra egna tillval. Man får några timmar helt för sig själv med inredaren Mija Kinning som ger tips och råd om vad som fungerar bäst.  

– Då första etappen med 10 bostäder på Åbroddsvägen snabbt såldes slut i våras har man nu lanserat etapp 2, som kommer byggas på Grobladsvägen.

 Lena känner en stolthet i att få vara med från början och se hur en helt ny stadsdel växer fram. Hon förklarar att just 1:a Villan, byggde sina första radhus vid Folketsparkgatan där Lena var med och sålde även dessa bostäder. Efter det, har de byggt över 500 bostäder runt om i Skåne.

– Det är så roligt att fortfarande få vara med eftersom vi var med vid deras första bygge här, säger hon.

Lena fortsätter berätta att det för tillfället är ett enormt tryck på bostadsmarknaden i regionen. Även om det på riksnivå kan presenteras ganska negativa besked emellanåt så ser marknaden annorlunda ut i denna regionen. 

– Vill man köpa något nytt så behöver man absolut inte vara orolig för att sälja sitt befintliga för Åhus är en otroligt attraktiv marknad, säger Lena. En fördel när man köper nyproduktion är att man har gott om tid på sig att sälja då inflyttning är först om ca 1 år.

Mäklarhuset har för tillfället fem områden med nyproduktioner igång bara i Åhus men om allt går som Lena hoppas så utökas det med ytterligare ett par områden inom kort, så att Åhus kan växa ytterligare inför framtiden. 

Share This