Detta är vad man får när man besöker de två nya restauranger som håller på att födas utmed den vackra ostkustens södra delar. 

Restaurangen längst i söder, är Yngsjö havsbad. Den är köpt och ägs av Bertil Andersson. Han har här fått sällskap av Hasse Nilsson och Anders Holmström från Brasseriet i Kristianstad. De tre har slagit sig ihop och kommer köra ett samarbete av denna restaurang. Här kommer det finnas plats för 130-140 gäster inne och lika många utomhus. Det kommer finnas möjlighet att ta emot stora sällskap och företag. 

– Temakvällar, livemusik och andra spännande uppträden är med i planerna berättar Hasse. 

Kör, simmar eller surfar man sedan ca 9 km norrut, byggs i skrivande stund den andra restaurangen. Även denna kommer drivas av Anders och Hasse men skillnaden här är att den tredje parten är Leif Zimmer från Kassa14 på Ica Maxi i Kristianstad. 

Här vid Seaside i Täppet, ligger den i direkt anslutning till de nyöppnade Padelbanorna. Vill inte bara ligga vid stranden och njuta så kan man spela en padelmatch innan eller efter något gott i magen. Även på denna restaurangen kommer det att ordnas aktiviteter, mer exakt vad, kommer att förtäljas när det öppnats.

Miljön runt restaurangerna är helt enastående. Den skiftande färgen på havet, de stolta furorna och den ljusa finkornigt sandstranden är huvudingrediensen i allt som kommer att erbjudas på dessa ställena. Alla ska känna sig välkomna och man bjuds in till en avslappnad, härlig miljö. Sanden mellan tårna eller finskjortan på spelar ingen roll, man kommer hit precis som man är.

Med riktigt duktiga, erfarna kockar så kommer maten som erbjuds på restaurangerna vara gjord från grunden. Så långt det är möjligt, är råvarorna lokala och närproducerade. Till exempel så kommer de att på restaurangen i Yngsjö, sälja Ottoglass.

– Det är så närproducerat att den nästan kan kastas hit från glassfabriken. Att få ha ett samarbete med lokala producenter och även närliggande hotell är av stor vikt för oss, säger Hasse.

På dagtid kommer det bland annat erbjudas hemmagjorda grillade hamburgare, bowls av olika slag, sallader, smoothies, varma och kalla mackor eller en god fika. Det kommer finnas något gott för alla. På kvällarna blir det en kvällsmeny som kocken kommer ta fram beroende på vilka råvaror som finns att tillgå. Vill man äta sin mat någon annanstans så erbjuds det också Takeaway.

Tanken från början var att restaurangerna skulle öppna upp 2021, men planerna har ändrats och det nya datumet är runt den 1 juli. Att få jobba dag och natt för att få det klart till öppningsdatumet är inget någon av dem är rädda för, det är något dom är har stor vana av sedan tidigare. 

Restaurangen i Åhus var från början tänkt som säsongsinriktad, men det kan självklart komma att ändras beroende på kundernas efterfrågan. På restaurangen i Yngsjö planeras det bland annat både gåsamiddag och julbord. 

– Vi kommer givetvis att anpassa oss och ha öppet andra delar av året också berättar Hasse.  

Share This