Med helt nya lokaler för Yoga och träning som är lite lugnare, satsar Åhus Träningscenter återigen för att ge sina medlemmar den bästa tänkbara träningen. 

– Vi har haft dessa planer i ett och ett halvt år nu, så det är skönt att det äntligen blir av, säger Patrick Jonsson på Åhus Träningscenter.

Han vill också passa på att tacka hyresvärden Invectus som verkligen ställt upp och gjort detta möjligt. Dessutom är han oerhört tacksam för att de övriga hyresgästerna i fastigheten som ställt upp och gått med på att byta lokaler. Den nya Yogasalen kommer att ligga uppe i den delen som gränsar till Stormgatan och parkeringen. Patrick kallar det för den första etappen och lokalen ska nu vara i fullt bruk. Den andra etappen ska enligt nuvarande plan vara klar i november och det innebär att även nedervåningen i samma del, tas i anspråk.

– Detta skapar väldiga möjligheter och vi kommer att få möjlighet till lite rockader i de befintliga lokalerna så att det blir ännu bättre för medlemmarna, säger han.

Han påpekar också att det innebär ännu luftigare lokaler vilket känns naturligt i dessa tider med ett virus som härjar. Patrick understryker dock att Åhus Träningscenter vidtagit alla åtgärder som bara gått. Ännu tätare städning, rengöring efter varje pass, längre vilointervall i Milon för att hinna torka av efter sig och mindre grupper på alla pass.

Yogasalen har stora glasfönster, med en fantastisk utsikt ut mot Stormgatan, och man har även lagt in en heltäckningsmatta som gör att aukustiken i lokalen blir helt perfekt. Patrick startar musiken och demonstrerar hur bra det går att hålla pass utan att ens behöva använda högtalare och mikrofon. 

I denna salen är tanken att det ska hållas fler och ännu bredare utbud av Yoga och andra lugna pass så som Pilates eller liknande. I skrivande stund och med rådande omständigheter finns inget färdigplanerat utan Patrick menar att man ska dra igång så fort det bara går och sedan får tiden utvisa lite hur passen ska utformas. 

– Det är ju lite annorlunda i dessa tider när man inte får röra deltagarna för att korrigera och rätta till. Så vi kör igång och accelerarar sedan efterhand. Det kommer att bli en mycket intressant höst, menar han.

När han säger så syftar han också på att det kommer att hända mer på Åhus Träningscenter. Han är enormt hemlighetsfull och vill inte avslöja för mycket. En sak som han dock berättar är att det på den kommande utbyggnaden blir det större ytor för att utveckla teamträningen.

– Vi märker att det finns ett ökat behov av både PT-träning och träning i grupper med en personlig tränare. Folk vill ha hjälp med sin träning och framför allt med att nå sina mål, säger han.

Det blir också ytterligare omklädningsrum för såväl herrar som damer. Han berättar också att de kommer att fortsätta med sina utepass så länge vädret tillåter.

– Dessa passen har varit väldigt omtyckta och det har kommit en hel del folk som inte är medlemmar på dessa passen, så vi fortsätter självklart med detta så länge vi kan, säger Patrick.

Fler nyheter kommer längre fram, men eftersom Patrick är förtegen så kommer ni att få vänta och läsa om dessa nyheter i kommande nummer av detta magasin.  

Share This