Byabandy

med Willands innebandy

Written by Rickard

20 november, 2020

Willands innebandy är traktens främsta innebandyklubb och för några år sedan spelade herrlaget i division 1. Nu gör man en omstrukturering i föreningen och börjar om i lägre divisioner. Samtidigt satsar man på byabandy för att låta barn få prova på sporten och för att skapa ett innebandyintresse hos dem. I Åhus är det träning i Sånnahallen på tisdagar kl 16:10 och det riktar sig främst till 6-8 åringar.

– Idag är vi 15 anmälda, men blir intresset ännu större så kanske vi delar upp planen och har 5-6 åringar på ena delen och 7-8 åringar på den andra delen, säger Johan Wagermark som är ansvarig ledare och den som startat upp detta i Åhus.

Förutom byabandy i Åhus så är även Tollarp på gång att starta upp liknande träning. Willands står för medlemsavgift, hallhyra, klubbor, bollar och sportglasögon som är ett krav för barn i innebandyn. Man får prova på vid tre tillfälle, sedan kostar det 50:- att fortsätta.

Johan berättar att återväxten inom innebandyn har stannat av och att detta är ett jättebra sätt att kunna få in fler barn och på sikt ungdomar i sporten.

– Det viktigaste med just byabandyn är att låta barn få testa på hur det är att spela innebandy, säger han.

Låter detta som en intressant sport som man vill få testa på så kan man kontakta Johan på hans mail:
johanwagermark@gmail.com
. Det enda man behöver är träningskläder och ett par inomhusgympaskor, resten finns på plats och han är också mycket mån om att träningen sker på ett så säkert sätt som möjligt dessa tider.

Relaterade artiklar

Relaterade

Mot nya mål

Mot nya Mål 2021!    Mina 8 steg till att lyckas 2021 har nog aldrig varit så välkommet för oss som något annat år. I alla fall inte under min livstid och vad jag kan komma ihåg.  2020 har för många varit en käftsmäll och så mycket fyrverkeri som det varit i Åhus vi...

läs mer

Icrash

ICRASHIcrash har funnits i Åhus sedan över sju år tillbaka. Sedan 2018 drivs företaget av Mado som egentligen heter Mohammed och kommer från Syrien. Mado flyttade till Sverige 2014 när det var väldigt oroligt i hans hemland. I Syrien jobbade han som optiker samtidigt...

läs mer

RetroGym

3 snabba: Vad är hälsa för dig? - När en känsla av välbefinnande infinner sig både kroppsligt och själsligt. Att jobb, familj, arbete & träning skapar en positiv effekt, då är jag nöjd och känner att hälsan är på topp. Vilka är dina tre viktigaste ingredienser för...

läs mer
Share This