Nu bygger Lions loppis om och ger mer och överskådligare plats för kunder och varor.

Alla som besökt Loppisen har noterat att det är trångt och fullt med kunder. Det har ju en positiv sida. Men många har framfört synpunkter till oss kring detta och att vi borde försöka göra nåt åt det. Och nu pågår det för fullt!

Så här började det

Loppishallen är byggd av standardkomponenter så vi tänkte att det borde gå ganska lätt att förlänga hallen med en sektion eller två. Men så enkelt var det inte. Och mycket dyrare än vad vi kunde ana. Det var bara inte att tänka på. Funderingarna fortsatte och idén om ett entresolplan växte fram – skulle det var möjligt? Och hur skulle det se ut. Med ett praktiskt dataprogram/verktyg för att bygga miljöer i 3D togs ett antal förslag och varianter fram. När man lätt kunde visa hur byggnaden och inredningen skull kunna se ut tog klubbens medlemmar idéerna till sig idéerna och planerna växte fram. Sen kom covid-19/corona! Allt stannade upp.

Och nu händer det

Men några entusiaster kämpade vidare. Det var ju ett bra tillfälle att bygga om nu när vi ändå inte kunde ha öppet. Byggnationen skulle ta några veckor och skulle i normala fall ha gett oss tappade inkomster förutom byggkostnaden. Så varför inte passa på nu i coronatider? Så blev det. Och nu skulle bara en miljon prylar packas ner och lokalplanen ändras. Nya hyllor ska skaffas och allt ska få nya platser. Allting är för närvarande överallt. Detta pågår som bäst just nu. Det kommer att bli superbra!

Vi ser ljuset nu och ombyggnaden ska var klar senast den 3 oktober. Om allt går bra så tror vi att vi skulle kunna öppna upp under vederbörliga coronarestriktioner i enlighet med folkhälsomyndighetens förmaningar och regler.

//Rene C.  

Share This