Taiso – Crossfit kampkonst & Yoga

Vi Syns i Åhus | 0 Kommentarer

Written by Rickard

17 december, 2020

För tio år sedan startade Peter Mendel upp HealingFitness AB, två senare utökade han och startade Taiso. Taiso är idag ett microgym med personlig coaching, som Peter kallar det. Det är ett nischat gym med Crossfit, kampkonst och Yoga.

– Crossfit är funktionell träning i sitt original. För att hålla Crossfitpass så krävs det både erfarenhet och utbildning, säger Peter.

Han poängterar också att alla kan utöva Crossfitträning.

– Många tror att Crossfit är för de som är vältränade och jättestarka, men det är tvärtom. Den formen av träning är skapad just för att den ska passa alla, säger han.

Att han väljer att kalla Taiso för ett microgym beror på att han vill vara ett mindre gym med möjligheten att kunna vara mer personlig och verkligen dela med sig av sin kunskap.

– Microgym är oftast nischat med tjänster som är unika och skiljer sig markant från större gym. Träningspassen är längre och sker i små grupper och med stor fokus på coaching. Coachingen gör att du faktiskt lär dig mycket mer om träning, hälsa och framförallt om dig själv. I alla fall hos oss på Taiso. Det är alltså inte bara ett motionspass, berättar han.

För Peter är den personliga coachingen oerhört viktig och alla hans pass är alltid coachade och genomtänkta. 

– Jag tror att all träning är personlig och ser olika ut för varje individ. Därför är det så viktigt med den personliga coachingen och jag får ofta höra att alla mina pass känns som en personlig träning, ler han.

De tre grundstenarna på Taiso är som sagt Crossfit, kampkonst och Yoga. Dessa tre är enligt Peter de mest kompletta träningsformerna. Kampkonsten står för ett mentalt fokus utåt, 

kroppskontroll och disciplin. Yogan står för den mentala biten inåt och för att ett inre lugn medan Crossfit ger den fysiska styrkan. Han vill också slå hål på alla myter och förutfattade meningar när det gäller olika träningsformer. 

– Ta Yoga som exempel, det är inte bara för kvinnor utan det passar jättebra för män. 

Yoga som marknadsförs som ”Yoga för stela män” är faktiskt lite kränkande tycker jag för vi män är inte stela utan mindre rörligare än vad kvinnor är och därför behöver vi träna på ett annat sätt.) Och ett faktum är att Yoga från början är skapad av män för just män! Jag vill stärka och satsa på mannen inte bara i yogan utan som grupp. En mötesplats för vardagsmannen som behöver landa och titta mer inåt.  Därför har jag startat en separat yogaklass som jag kallar för ” Cave Man Yoga och Träning ” för bara män och som hålls av män, säger han. Efter klasserna och meditationen sitter de som vill kvar och vi snackar mer öppet med varandra. Jag tror detta är viktigt för alla och inte minst för män. Cave Man klasser är inte bara yoga utan kommer innehålla mindfulness, meditation, föreläsningar samt andra dock annorlunda träningsformer för män och som leds av män. 

Peter berättar att det blivit en väldigt populär klass och att det verkar som att det finns ett behov av just den sortens grupp. Förutom att coacha på sina pass så kan Peter bland annat även ge kostrådgivning, personlig träning, föreläsningar och behandlingar så som massage.  Taiso är inte ett vanligt och traditionellt gym och det är precis så som Peter vill att det ska vara. 

– Vi ska hålla hög servicegrad ha en stark gemenskap och framförallt vara lyhörda på att alla trivs och mår bra. Vi är ”Not an ordinary Gym”, avslutar Peter. 

Relaterade artiklar

Relaterade

Mot nya mål

Mot nya Mål 2021!    Mina 8 steg till att lyckas 2021 har nog aldrig varit så välkommet för oss som något annat år. I alla fall inte under min livstid och vad jag kan komma ihåg.  2020 har för många varit en käftsmäll och så mycket fyrverkeri som det varit i Åhus vi...

läs mer

Icrash

ICRASHIcrash har funnits i Åhus sedan över sju år tillbaka. Sedan 2018 drivs företaget av Mado som egentligen heter Mohammed och kommer från Syrien. Mado flyttade till Sverige 2014 när det var väldigt oroligt i hans hemland. I Syrien jobbade han som optiker samtidigt...

läs mer

MOVE 360

3 snabba: Vad är hälsa för dig? - Att vara frisk, skratta och njuta av livet är hälsa för mig. Jag är en ”lustmänniska” som styrs väldigt mycket av att göra saker som känns meningsfulla, roliga och utmanande. Jag har massor av energi och idéer som måste ut för att jag...

läs mer
Share This