men du mår som du äter

Sommaren är fin, jag sitter utomhus i trädgården när klockan närmar sig 21.00 och det är fortfarande varmt och ljust ute. Det kom en liten regnskur under dagen men det kändes bara skönt då det har varit torrt länge nu. Men augusti månad börjar närma sig sitt slut och jag kan inte låta bli och undra hur läget kommer att vara i Sverige och i övriga delar av världen. Och då är det givetvis pandemin jag tänker på. Skolorna skall ju börja snart och vanligtvis återgår de flesta till sina jobb efter semestern samt allting annat med allt vad det nu innebär och drar igång i september. Klarar vi av och blir det ytterligare fler restriktioner? Följer vi restriktionerna till punkt och pricka? Känns faktiskt inte riktig så överallt.  

Men jag antar att dess tankar är vad de flesta har just nu. Handsprit är en självklarhet att ha i bilen eller i fickan och vart vi än går så står det pumpflaskor med handsprit, i alla fall i butikerna. Att bära munskydd börjar bli en allt mer vanligare syn. Kommer det att införas som obligatoriskt i skolorna och i klasserna? Undrar hur det skulle se ut om man var tvungen att ha munskydd på sig utomhus hela sommaren och även på stranden. En ny form av Pandemi bonnabränna hade tagit sig i uttryck runt om munnen.

Men allt det skydd som vi nu vidtar för att förhindra att bli smittade så undrar jag hur det är med tankarna kring det som vi stoppar i oss. Det pratas om att det är viktigt att ha ett starkt immunförsvar men har du det? Vi läser om detta på löpsedlarna men hur medveten är du?

Vad stoppar du i dig? Är det en riktig och näringsrik mat? De flesta vet att vi måste äta hälsosam mat och motionera för att stärka immunförsvaret, men eftersom jag är lite av en närings nörd så spionerar jag givetvis på vad andra stoppar i sina kundvagnar (erkänn, det gör du också) 

Och faktiskt så är det för mig chockerande. All detta vita bröd, läsk, socker och mejeriprodukter.. Det som göder inflammationer i kroppen, försvagar immunförsvaret och ger näring åt virus som utlöser autoimmuna sjukdomar. 

Jag får be om ursäkt och det är inte meningen att vara dömande, men jag önskar bara att fler blir medvetna om hur viktigt det är att äta näringsrik riktig mat som skyddar istället för att skada. 

Med detta vill jag gärna rekommendera en bok som nu finns översatt till svenska. 

Medial Läkning” skriven av Anthony William.

Det är en annorlunda hälsobok med nya tankesätt på hur du på ett naturligt sätt kan läka och stärka din hälsa. Jag läser den samt andra böcker som han skrivit och för mig har böckerna inspirerat och motiverat mig ännu mer att vara medveten på vad jag äter för min hälsa och mitt välmående skull. 

Och framför allt så känns det skönt runt midjan också.
Du är inte vad du äter! Du mår som du äter! 

Till nästa gång.. 

OBS! Ladda kundvagnen endast med frukt och grönsaker. 

Peter Mendel / Coach & friskvårdskonsult.    

Share This