Lördagen den 13 juni blir det premiär på några nyheter hos Åhus Finest. Johanna, ägare av Åhus Finest, berättar att hon vill att hennes lokaler ska bli en form av kreativt community. Hon har sedan tidigare Ann på ovanvåningen med Åhus Finest Yoga, nu tänker dom starta upp en loppis på dina villkor, ”re-use”.

– Ann har ju sin Yoga däruppe, men när det inte är pass så står ju lokalen tom och då tyckte vi att den kunde användas bättre och kom på denna idén.

Tanken är att två helger i månaden erbjuda plats för vem som helst som vill sälja saker man inte längre vill ha. Vissa av dagarna kommer de även ha försäljningsteman, så som Garderoben eller Allt för barnen.

– Vi kommer även att ha blandtema, berättar Johanna.

– Ja, i dessa tider så passar det ju utmärkt att rensa upp hemma under sommaren, fyller Ann i.

Det kommer att finnas åtta bord som hyrs ut för 150:- och man bokar upp sig via hemsidan där alla dagar och de olika teman kommer att finnas. Ann poängterar också att de kommer att ha en person i dörren in som ska hålla koll så att det endast vistas ett fåtal i lokalen på en och samma gång.

Samma dag, den 13 juni blir det också premiär för utomhusbio på Åhus Finest. Bakom uteserveringen finns en 200 kvadratmeter stor yta där det ska visas film under sommaren. Här ska det också byggas en bar för just det ändamålet så att man kan gå och köpa sig något gott att dricka under kvällen. Premiären är redan satt och filmen som visas är Mamma Mia och därefter blir det två filmer i veckan. Johanna berättar att det är Alice som blir chef över biografen och att de även här följer de rekommendationer som finns och har således 49 platser på varje föreställning. 

– Det blir en silence movie. Alla har hörlurar där de kan justera volymen som dom vill. På så sätt stör vi inga i omgivningen, ler Johanna.

Hon berättar också att det ska vara humana priser och att man därför endast betalar ett lågt pris för att hyra hörlurarna. Det finns dessutom planer och tankar på att ha silence yoga utomhus med hjälp av dessa hörlurar.

– Sedan kanske man även kan ha ett silence raveparty, skrattar Johanna.

I deras påbörjade community finns också Kalle som är tatuerare och har sin utgångsbas på Åhus Finest. Kalle är en ambulerande tatuerare med ett skaparintresse och på Åhus Finest sitter han och gör skisser och ritningar. I dagsläget gör han inga tatueringar på plats men såklart finns det med i tankarna. Däremot ska han trycka upp en del av alla de saker som han skissar och ritar. Man kan också boka honom för en konsultation och bolla ideér ifall man vill det. 

På Åhus Finest händer det, som ni märker, en hel del grejor och Johanna vill också berätta att ytan, där bion ska visas, kan hyras för privata tillställningar eller för företag som kanske vill ha en aktivitet eller visa en film för sina anställda. Idéerna är många och Johanna är en person som ofta sätter dem i verket också. Den 13 juni är det premiär för de senaste av hennes idéer. Håll koll på www.ahusfinest.se för att se alla datum på loppmarknad och för alla biokvällar. 

Share This