Written by Rickard

22 oktober, 2020

Peter Nilsson, som driver Åhus Bilservice och trädgårdsmaskiner, har i princip alltid jobbat i lokalerna. Hans föräldrar köpte dåvarande Esso-macken år 1959 och skulle prova på det under ett år. Det blev mer än ett år och familjen är fortfarande kvar i fastigheten. Peter har, sedan han var liten, alltid varit med sina föräldrar på jobbet och därefter även börjat arbeta där.

– Jag har alltid trivts här, både på själva stället men framförallt med alla människor som man både jobbat med och kunder som man träffar, ler Peter.

Bensinmacken har genomgått flertalet förändringar genom åren, men verkstaden har alltid funnits där. 2017 gjorde man en uppdelning av företaget så att Peter driver Åhus Bilservice, medan hans brorsöner driver Frendo, som också ligger i fastigheten. 

På Åhus Bilservice jobbar Peter tillsammans med tre anställda och här servar och reparerar de alla bilmärken på marknaden.

– Vi jobbar väldigt mycket mot försäkringsbolagen och gör försäkringsreparationer, säger han.

Företaget ingår i Autoexperten, som har ett kvalitetskrav att verkstäderna har genomgått godkänd bilverkstads kvalitetskontroll, vilket Åhus Bilservice nyligen gjort.

– Jag tycker att det är jättebra. Det ger ju oss en kvalitetsstämpel gentemot våra kunder, menar Peter.

 

Jag har alltid trivts här, både på själva stället men framförallt med alla människor som man både jobbat med och kunder som man träffar

Men det är inte bara bilservice som finns i företaget. Självklart har de också däckservice med däckhotell, samt en trädgårdsdel med försäljning och service av trädgårdsmaskiner. Idag säljer de märken som Jonsered, Gardena och Stiga men Peter hoppas att de i framtiden även kan erbjuda fler märken. Även om de saluför ovan nämnda märken så kan de självklart reparera andra märken så länge som det går att få tag i reservdelar till dem. Vid denna årstiden är det ju högaktuellt med service, uppgraderingar och kanske batteribyte på sin robotklippare eller någon annan av sina trädgårdsmaskiner. Detta är naturligtvis en sak som Åhus Bilservice och trädgårdsmaskiner kan hjälpa till med. Peter berättar också att han har framtidsplaner och att det förhoppningsvis sker inom en ganska snar framtid, men att han inte vill berätta något mer förrän allting är klart till hundra procent.   

Relaterade artiklar

Relaterade

Mot nya mål

Mot nya Mål 2021!    Mina 8 steg till att lyckas 2021 har nog aldrig varit så välkommet för oss som något annat år. I alla fall inte under min livstid och vad jag kan komma ihåg.  2020 har för många varit en käftsmäll och så mycket fyrverkeri som det varit i Åhus vi...

läs mer

Icrash

ICRASHIcrash har funnits i Åhus sedan över sju år tillbaka. Sedan 2018 drivs företaget av Mado som egentligen heter Mohammed och kommer från Syrien. Mado flyttade till Sverige 2014 när det var väldigt oroligt i hans hemland. I Syrien jobbade han som optiker samtidigt...

läs mer

RetroGym

3 snabba: Vad är hälsa för dig? - När en känsla av välbefinnande infinner sig både kroppsligt och själsligt. Att jobb, familj, arbete & träning skapar en positiv effekt, då är jag nöjd och känner att hälsan är på topp. Vilka är dina tre viktigaste ingredienser för...

läs mer
Share This