Solceller från Everöds Elbyrå

Vi Syns i Åhus | 0 Kommentarer

Written by Rickard

23 september, 2020

Redan 2013 började Everöd Elbyrå att sälja solceller. Då var det relativt nytt och det märktes på intresset då det var trögstartat. I samband med lagen som kom 2015, där nätägarna tvingades att ta emot överskott av el, så ökade också intresset och det växer sig mer och mer.

– Jag har alltid varit intresserad av förnybar energi och trodde stenhårt på solceller från början. Jag tror att det är viktigt att man tror på det man satsar på om man vill lyckas med det, menar Conny Nilsson Björling VD på Everöds Elbyrå.

Att skaffa solceller är en vinst för alla. Det gynnar miljön, sparar dina pengar och hjälper till att producera el som vi människor verkar behöva mer och mer. Idag är det också väldigt enkelt att skaffa solceller, det enda man behöver göra är två saker, först måste man ringa Everöds Elbyrå och boka ett kostnadsfritt kundbesök och sedan måste man ta ett beslut på ja eller nej. Om man ringer och bokar ett kundbesök så kommer Linda Lindberg ut och kontrollerar just era förutsättningar tillsammans med kunderna.

Jag har alltid varit intresserad av förnybar energi och trodde stenhårt på solceller från början

Ett kundbesök

När Linda kommer ut på ett kundbesök till undertecknad så är hon förberedd och har bland annat skrivit ut en satellitkarta på vårt hus. Detta är för att få en bild av vad det är för ytor hon har att jobba med i sin kommande kalkyl. Det första hon gör är att fråga hur vi tänkt för att sedan förklara hur hennes tankar går. När vi är överens om vilka ytor vi ska fokusera på, mäter hon för att ta reda på antalet paneler som är möjligt att få plats med. Under tiden så förklarar hon och berättar hur mycket kilowatt man kan få ut av dessa paneler. Bland annat berättar hon att man räknar med att hälften av det man får ut är det man använder, resterande säljs till elbolaget. 

Nästa steg för Linda är att kontrollera hur man ska kunna dra fram och koppla in växelriktaren som strömmen ska gå via. Hon vill att så mycket som möjligt ska sitta inomhus eftersom det är elektriska saker vi pratar om. I mitt huvud cirkulerar massor av frågor och när det blir fullt med frågor så slinker de gärna ut så att Linda får svara. Hon menar att inga frågor är tokiga utan här gäller det att ta chansen och få svar på allt det man undrar. En sak som jag inte hade tänkt på överhuvudtaget är nätverksuppkoppling. För en som gillar statistik, så som jag, så är det ett måste för att kunna se hur mycket som produceras och som görs av med. Vi går igenom utrustningen som kommer att behövas och var det är bäst att installera den. Både för att det ska vara praktiskt, men även utseendemässigt. När besöket lider mot sitt slut så lämnar Linda över en mapp med information och lovar att återkomma inom kort med en offert på vad kostnaden hamnar på.

 

– Det ska vara tryggt att anlita oss och det är därför vi åker ut och gör dessa kundbesök så att kunden får rätt förutsättningar för just dem, säger Linda.

Hon berättar också att det gäller att tänka på flera saker, bland annat lägger hon stor vikt vid att det blir estetiskt snyggt också.

– Det är vanligast med svarta paneler, och om det är ett helt tak utan ventilationer eller något liknande så att man kan lägga dom kvadratiskt, så tycker jag att det blir väldigt snyggt även på ett rött tegeltak, säger hon.

Att installera solceller är idag en av de bättre investeringar man kan göra och Conny menar att man har betalt av installationskostnaden på 8-10 år.

– Jag brukar säga att lägg dina pengar på taket så har du 10% avkastning på dina pengar, ler han.

Att det är en bra investering visar sig också då man ofta får låna pengar på fastigheten för att just installera solceller eftersom det ökar värdet på fastigheten med solceller. Conny menar också att södra Sverige är optimalt rent klimatmässigt för att utnyttja solcellerna så mycket som möjligt. Man ska dock tänka på att inte överproducera då man i dagsläget inte bör producera mer el än man köper. En lösning på detta framöver är att även installera batteri som kan lagra din el för behovet då ljuset inte är så gynnsamt.

– Det börjar väga över för att installera batteri nu. Idag får man mindre betalt för elen man säljer än den man köper, så det är all idé att fundera på batterier. Allt detta går jag igenom med kunden när jag åker ut och göra kostnadsfria kundbeök, säger Linda, som är en av få certifierade solcellsinstallatörer i regionen.

lägg dina pengar på taket så har du 10% avkastning

Conny berömmer med stolthet Linda för just det faktum att hon är certifierad. Han säger också att Målet hos Everöds Elbyrå har alltid varit att ha allt inom husets väggar då det i slutänden gör att de kan ge sina kunder en trygghet.

– När jag gör mina kundbesök så tittar jag på helheten. Om jag kommer till en kund som har direktverkande el, så är jag ärlig och säger att man ska börja i rätt ände och kanske installera en luft-luftpump också för att få bästa ekonomin, säger Linda.

  Ärlighet och seriositet är grundstenarna för att kunna ge kunderna det bästa förtroendet för oss, fyller Conny i.

Relaterade artiklar

Relaterade

Mot nya mål

Mot nya Mål 2021!    Mina 8 steg till att lyckas 2021 har nog aldrig varit så välkommet för oss som något annat år. I alla fall inte under min livstid och vad jag kan komma ihåg.  2020 har för många varit en käftsmäll och så mycket fyrverkeri som det varit i Åhus vi...

läs mer

Icrash

ICRASHIcrash har funnits i Åhus sedan över sju år tillbaka. Sedan 2018 drivs företaget av Mado som egentligen heter Mohammed och kommer från Syrien. Mado flyttade till Sverige 2014 när det var väldigt oroligt i hans hemland. I Syrien jobbade han som optiker samtidigt...

läs mer

MOVE 360

3 snabba: Vad är hälsa för dig? - Att vara frisk, skratta och njuta av livet är hälsa för mig. Jag är en ”lustmänniska” som styrs väldigt mycket av att göra saker som känns meningsfulla, roliga och utmanande. Jag har massor av energi och idéer som måste ut för att jag...

läs mer
Share This