Öppet hus hos Friskens

Vi Syns i Åhus | 0 Kommentarer

Written by Rickard

8 december, 2020

ÖPPET HUS hos Friskens
20dec kl 11-15
Egesidevägen 170-144
Goran.frisk@friskens.com
0708 – 55 31 55
www.friskens.se

På väg mot Vittskövle ligger Friskensviltfåglar som drivs av Göran Frisk sedan hösten 2013. Normalt sett hittar man alltid Göran på Åhus Torg i samband med smakmarknad eller under julskyltningen, men i år har det på grund av Pandemin inte blivit så. Göran brukar också ha öppet hus på Friskens och det tänker han sig även detta år. Den 20 december mellan klockan 11 och 15 kan man köra dit om man vill köpa något att förädla sitt julbord med. Planen är att ha allting utomhus så att man inte ska behöva känna att det blir trångt och att man kommer för nära andra människor.

– Vi vill göra detta för att kunna erbjuda bland annat Åhusfolket en möjlighet att provsmaka och handla inför julen, säger Göran samtidigt som han utlovar att det självfallet kommer att finnas glögg för de som vill få upp värme i kroppen.

Men hans produkter lämpar sig inte bara för julbordet. Han poängterar att den färska vildfågeln, så som vildand, fasan eller rapphöna, passar utmärkt som ett annorlunda alternativ till en festlig nyårsmiddag eller andra festliga tillfällen. På Friskens  finns även en hel del förädlade varor så som rökt vildandsfilé eller vildgåsbröst. För den som vill ha en riktigt god ölkorv till julölen så kan man självklart även hitta dessa hos Göran. 

– Vi har en hel del förädlade produkter men vårt största område är det färska så som vildfåglarna, säger Göran.

Han berättar också att en del av hans produkter säljs på Rökeriet mellan Åhus och Yngsjö, Bondens Skafferi, samt på ICA Kvantum i Åhus.

Förutom att Göran driver Friskens så jobbar han också som rådgivare för Länsstyrelsen, främst när det då gäller vilda fåglar. Det kan bland annat vara att åka ut och hjälpa till med hur man bäst skrämmer bort fåglar från böndernas åkrar. Göran har dessutom byggt ett väldigt populärt gömsle i anslutning till lokalerna i Vittskövle. Det är ett fotogömsle som såväl fotografer som fågelskådare kan boka. När han byggde det hade han inte en tanke på att det skulle bli så uppskattat. I november var det helt fullbokat och det kommer besökare från hela landet men även gäster från Danmark och Nederländerna också.

– finns inte så många gömsle i Sydsverige och detta är ett jättefint gömsle som är helt isolerat och har egen toalett och allt. Det är jätteskoj att det kommer så mycket folk dit och det är inte bara fotografer eller fågelskådare utan det kommer folk som hyr det en hel dag bara för att uppleva närheten till fåglarna, säger Göran leende.

Är man nyfiken på hans gömsle så kan man besöka friskensgomsle.se eller söka upp det på Facebook. Vill man handla av Görans fantastiska produkter så kan man antingen besöka honom på det öppna huset den 20 december eller så ringer man och bokar en tid om man vill komma dit utan att det är andra människor där.  

Relaterade artiklar

Relaterade

Mot nya mål

Mot nya Mål 2021!    Mina 8 steg till att lyckas 2021 har nog aldrig varit så välkommet för oss som något annat år. I alla fall inte under min livstid och vad jag kan komma ihåg.  2020 har för många varit en käftsmäll och så mycket fyrverkeri som det varit i Åhus vi...

läs mer

Icrash

ICRASHIcrash har funnits i Åhus sedan över sju år tillbaka. Sedan 2018 drivs företaget av Mado som egentligen heter Mohammed och kommer från Syrien. Mado flyttade till Sverige 2014 när det var väldigt oroligt i hans hemland. I Syrien jobbade han som optiker samtidigt...

läs mer

MOVE 360

3 snabba: Vad är hälsa för dig? - Att vara frisk, skratta och njuta av livet är hälsa för mig. Jag är en ”lustmänniska” som styrs väldigt mycket av att göra saker som känns meningsfulla, roliga och utmanande. Jag har massor av energi och idéer som måste ut för att jag...

läs mer
Share This