Mindfulmålning på Stationen i Yngsjö

Vi Syns i Åhus | 0 Kommentarer

Written by Rickard

8 december, 2020

I den före detta sjöräddningsstationen har Susanne Broddesson öppnat en ateljé och har kurser i mindfulmålning. Susanne, som är distriktssköterska och jobbar i Kristianstad, tog upp sin målning igen i samband med att hon flyttade till Yngsjö. Efter många år utan målning kände hon suget igen och gick en ”komma-igång-kurs” hos Tina Lundgren. När hon sedan fick möjligheten att hyra den gamla stationen så öppnade hon upp en egen ateljé där. I samband med en utbildning via jobbet gick hon instruktörsutbildning i mindfulness och fick då tanken att slå ihop målning med just mindfulness.

– Det är en kurs i att få lust att måla. Man ska tänka som ett barn och bara våga att testa, säger Susanne.

På kursen som håller på nu går åtta deltagare och varje tillfälle inleds med en kortare meditation innan man ger sig på att måla, ofta med olika tema som inspiration.

– Mindfulness upplevs ofta som ”flummigt”. Och det är det kanske också, men om man kan lära sig att vara i nuet och att följa sina andetag så är det ett jättebra redskap, till exempel vid stress, säger Susanne.

Hon har även ideér och tankar på att ha en öppen ateljé på söndagar, dit man kan komma med sina målningar och träffa likasinnade. Susanne samarbetar även med Camilla Åström, som är utbildad yogainstruktör och har arrangerat flera yogavandringar. På söndagar håller Camilla yogaklasser på

ovanvåningen i stationen och till våren finns det även planer på att starta qigong. Susanne har massor med idéer för att skapa en mötesplats i Yngsjö.

– Min vision med detta är såklart att kunna ha min ateljé här, men jag vill också att det ska bli en mötesplats i Yngsjö. Jag har massor med idéer. Kransbindning som var bokad till jul, blev dessvärre inställd, men kanske det blir hantverksmarknad till våren eller varför inte någon form av loppisverksamhet, menar hon.

Att yoga, mindfulness och målning ska vara med i verksamheten är i alla fall klart och flera av Susannes idéer involverar såklart dessa tre ingredienser. 

3 snabba:

Vad är hälsa för dig?

– Hälsa är välbefinnande, och då måste både kropp och själ vara i balans. När man funkar både fysiskt och psykiskt  så mår man bra.

Vilka är dina tre viktigaste ingredienser för just din hälsa?

– Att vistas i naturen, målningen såklart och familj/vänner.

Vilket nyårslöfte vill du ge?

– Jag gillar alla möjligheter till något nytt och utvecklande, så jag lovar mig själv möjligheten till något nytt varje år.

Relaterade artiklar

Relaterade

Mot nya mål

Mot nya Mål 2021!    Mina 8 steg till att lyckas 2021 har nog aldrig varit så välkommet för oss som något annat år. I alla fall inte under min livstid och vad jag kan komma ihåg.  2020 har för många varit en käftsmäll och så mycket fyrverkeri som det varit i Åhus vi...

läs mer

Icrash

ICRASHIcrash har funnits i Åhus sedan över sju år tillbaka. Sedan 2018 drivs företaget av Mado som egentligen heter Mohammed och kommer från Syrien. Mado flyttade till Sverige 2014 när det var väldigt oroligt i hans hemland. I Syrien jobbade han som optiker samtidigt...

läs mer

MOVE 360

3 snabba: Vad är hälsa för dig? - Att vara frisk, skratta och njuta av livet är hälsa för mig. Jag är en ”lustmänniska” som styrs väldigt mycket av att göra saker som känns meningsfulla, roliga och utmanande. Jag har massor av energi och idéer som måste ut för att jag...

läs mer
Share This