Rönnowsgatan del 3

Vi Syns i Åhus | 0 Kommentarer

Written by rgahus

9 december, 2020

Gamla Rönnowskolan 1907

När man började införa Grundskor i Sverige vid mitten av 1950-talet var Åhus en av de första kommunerna att göra det. Grundskolan innebar att högstadiet var inriktat på olika linjer i nionde klasserna.  Rönnowskolan hade invigts 1907 och Nya Rönnowskolan 1953. 

Frågan om att bygga ett badhus hade stötts och blöts sedan 1930-talet.  Sommaren 1955 var bygget igång, byggare var Rudolf Andersson och hans R.A. BYGGEN.

I mitten av 1960-talet stod matsalen klar. De som åkte buss till och från skolan från byarna runt om Åhus kunde äta där, i stället för på Restaurang (?) Centrisk.

Åhus Köping började efter detta införliva fastigheterna nordost om Rönnowsgatan till köpingen. En del byggnader kunde användas medan en del fick rivas och ersättas med nya.  

Ovan ser ni skolstyrelsen och till höger, Kjell Lantz ordförande i skolstyrelsen  

Gamla Rönnowskolan på c: a 1940-talet

Nya Rönnowskolan på c: a 1970-talet

Badhuset på c: a 1960-talet

Rönnowsgatan 20

Relaterade artiklar

Relaterade

MOVE 360

3 snabba: Vad är hälsa för dig? - Att vara frisk, skratta och njuta av livet är hälsa för mig. Jag är en ”lustmänniska” som styrs väldigt mycket av att göra saker som känns meningsfulla, roliga och utmanande. Jag har massor av energi och idéer som måste ut för att jag...

läs mer

Taiso – Crossfit kampkonst & Yoga

För tio år sedan startade Peter Mendel upp HealingFitness AB, två senare utökade han och startade Taiso. Taiso är idag ett microgym med personlig coaching, som Peter kallar det. Det är ett nischat gym med Crossfit, kampkonst och Yoga. - Crossfit är funktionell träning...

läs mer

Åhus Träningscenter

På Åhusträningscenter fortsätter satsningen. Deras nya Yogasal har mottagits på ett väldigt bra sätt och man har dessutom utökat sin personalstyrka då man tagit in Ann Svärdfeldt som Yogainstruktör. Ann som tidigare drivit Åhus Finest yoga, börjar i januari och kommer...

läs mer