Mindfulmålning på Stationen i Yngsjö

Vi Syns i Åhus | 0 Kommentarer

Written by rgahus

8 december, 2020

I den före detta sjöräddningsstationen har Susanne Broddesson öppnat en ateljé och har kurser i mindfulmålning. Susanne, som är distriktssköterska och jobbar i Kristianstad, tog upp sin målning igen i samband med att hon flyttade till Yngsjö. Efter många år utan målning kände hon suget igen och gick en ”komma-igång-kurs” hos Tina Lundgren. När hon sedan fick möjligheten att hyra den gamla stationen så öppnade hon upp en egen ateljé där. I samband med en utbildning via jobbet gick hon instruktörsutbildning i mindfulness och fick då tanken att slå ihop målning med just mindfulness.

– Det är en kurs i att få lust att måla. Man ska tänka som ett barn och bara våga att testa, säger Susanne.

På kursen som håller på nu går åtta deltagare och varje tillfälle inleds med en kortare meditation innan man ger sig på att måla, ofta med olika tema som inspiration.

– Mindfulness upplevs ofta som ”flummigt”. Och det är det kanske också, men om man kan lära sig att vara i nuet och att följa sina andetag så är det ett jättebra redskap, till exempel vid stress, säger Susanne.

Hon har även ideér och tankar på att ha en öppen ateljé på söndagar, dit man kan komma med sina målningar och träffa likasinnade. Susanne samarbetar även med Camilla Åström, som är utbildad yogainstruktör och har arrangerat flera yogavandringar. På söndagar håller Camilla yogaklasser på

ovanvåningen i stationen och till våren finns det även planer på att starta qigong. Susanne har massor med idéer för att skapa en mötesplats i Yngsjö.

– Min vision med detta är såklart att kunna ha min ateljé här, men jag vill också att det ska bli en mötesplats i Yngsjö. Jag har massor med idéer. Kransbindning som var bokad till jul, blev dessvärre inställd, men kanske det blir hantverksmarknad till våren eller varför inte någon form av loppisverksamhet, menar hon.

Att yoga, mindfulness och målning ska vara med i verksamheten är i alla fall klart och flera av Susannes idéer involverar såklart dessa tre ingredienser. 

3 snabba:

Vad är hälsa för dig?

– Hälsa är välbefinnande, och då måste både kropp och själ vara i balans. När man funkar både fysiskt och psykiskt  så mår man bra.

Vilka är dina tre viktigaste ingredienser för just din hälsa?

– Att vistas i naturen, målningen såklart och familj/vänner.

Vilket nyårslöfte vill du ge?

– Jag gillar alla möjligheter till något nytt och utvecklande, så jag lovar mig själv möjligheten till något nytt varje år.

Relaterade artiklar

Relaterade

MOVE 360

3 snabba: Vad är hälsa för dig? - Att vara frisk, skratta och njuta av livet är hälsa för mig. Jag är en ”lustmänniska” som styrs väldigt mycket av att göra saker som känns meningsfulla, roliga och utmanande. Jag har massor av energi och idéer som måste ut för att jag...

läs mer

Taiso – Crossfit kampkonst & Yoga

För tio år sedan startade Peter Mendel upp HealingFitness AB, två senare utökade han och startade Taiso. Taiso är idag ett microgym med personlig coaching, som Peter kallar det. Det är ett nischat gym med Crossfit, kampkonst och Yoga. - Crossfit är funktionell träning...

läs mer

Åhus Träningscenter

På Åhusträningscenter fortsätter satsningen. Deras nya Yogasal har mottagits på ett väldigt bra sätt och man har dessutom utökat sin personalstyrka då man tagit in Ann Svärdfeldt som Yogainstruktör. Ann som tidigare drivit Åhus Finest yoga, börjar i januari och kommer...

läs mer