Written by rgahus

17 december, 2020

3 snabba:

Vad är hälsa för dig?

– Att vara frisk, skratta och njuta av livet är hälsa för mig. Jag är en ”lustmänniska” som styrs väldigt mycket av att göra saker som känns meningsfulla, roliga och utmanande. Jag har massor av energi och idéer som måste ut för att jag ska må bra. När jag har balans mellan all energi och förmågan att koppla av, njuta av livet och ta det lugnt. Då känner jag mig hälsosam!

Vilka är dina tre viktigaste ingredienser för just din hälsa?

– Min familj, att skratta och att träna.

Vilka är dina tre bästa träningstips?

1.Hitta någon träningsform som du tycker är rolig. Ha den som bas och låt den bli en vana.

2. MEN gör inte samma sak vecka ut och vecka in. Utmana kroppen att prova nya saker!

3. Tänk rörelse i alla riktningar och plan. Tänk hjärtfrekvens i alla pulszone.

Vilket nyårslöfte vill du ge?

– Sova mer

Move 360 är den lilla studion med helhet, hållbar hälsa och träning för alla. Helena Holck Clausen, som driver studion, menar att alla har helt olika behov, och när de kommer till Move360 så ska det också finnas något för alla. Träningen som bedrivs i studion är med inriktning på funktionell träning i alla plan och i alla olika vinklar.

– Vi har det vi kallar 3D träning, vilket innebär att vi ska röra oss i alla led, säger Helena Holck-Clausen som driver studion.

Men det finns självklart en stor mix och variation i träningen på hennes studio och Helena påpekar att just kombinationen med indoor Walking tillsammans med styrka eller TRX är väldigt populärt. Hon berättar också att varje pass är anpassat så att det ska passa alla som är där.

– Vi är ett mindre gym där vi ser alla och vi tar oss också mer tid för varje individ. Jag vet ofta hur alla mår och känner,

så jag kan anpassa passen utifrån just de som är där vid varje tillfälle, säger hon.

Helena är dock inte ensam utan hon har ett koppel av instruktörer runt sig. I dagsläget är det sju stycken och hon ser dom som oerhört betydelsefulla och viktiga för hennes verksamhet.

– Att de har samma synsätt som jag är jätteviktigt, säger hon.

I dessa tider har hon liksom alla andra fått ställa om och erbjuder numera även flertalet onlineträningar och föreläsningar. Hon försöker också att fortsatt hålla kontakten med sina medlemmar digitalt så att hon vet hur dom mår och att de rör på sig även i dessa tider.

– Det är jätteviktigt att röra på sig trots situationen. Inte bara för musklerna utan även för din hjärna. Det finns ju forskning idag som visar på träningens betydelse för just din hjärna, säger hon.

Helena uppmanar också folk till att komma ut och få frisk luft och solljus, samt att utföra sin vardagsmotion. Vill man sedan ha mer träning i kombination med frisk luft så finns det även flera utomhuspass hos Move360.

 

Relaterade artiklar

Relaterade

Taiso – Crossfit kampkonst & Yoga

För tio år sedan startade Peter Mendel upp HealingFitness AB, två senare utökade han och startade Taiso. Taiso är idag ett microgym med personlig coaching, som Peter kallar det. Det är ett nischat gym med Crossfit, kampkonst och Yoga. - Crossfit är funktionell träning...

läs mer

Åhus Träningscenter

På Åhusträningscenter fortsätter satsningen. Deras nya Yogasal har mottagits på ett väldigt bra sätt och man har dessutom utökat sin personalstyrka då man tagit in Ann Svärdfeldt som Yogainstruktör. Ann som tidigare drivit Åhus Finest yoga, börjar i januari och kommer...

läs mer

Den perfekta julbilden

Tänk dig Mr Beans självbelåtna flin då han tycker att han åstadkommit något briljant. Så nöjd kände jag mig tidigare idag då jag fixade med rekvisitan inför årets familjejulfoto.  Och så tänker du dig Kalle Anka, och hur skogstokig han blir när hans fotosession i...

läs mer