Byabandy

med Willands innebandy

Written by rgahus

20 november, 2020

Willands innebandy är traktens främsta innebandyklubb och för några år sedan spelade herrlaget i division 1. Nu gör man en omstrukturering i föreningen och börjar om i lägre divisioner. Samtidigt satsar man på byabandy för att låta barn få prova på sporten och för att skapa ett innebandyintresse hos dem. I Åhus är det träning i Sånnahallen på tisdagar kl 16:10 och det riktar sig främst till 6-8 åringar.

– Idag är vi 15 anmälda, men blir intresset ännu större så kanske vi delar upp planen och har 5-6 åringar på ena delen och 7-8 åringar på den andra delen, säger Johan Wagermark som är ansvarig ledare och den som startat upp detta i Åhus.

Förutom byabandy i Åhus så är även Tollarp på gång att starta upp liknande träning. Willands står för medlemsavgift, hallhyra, klubbor, bollar och sportglasögon som är ett krav för barn i innebandyn. Man får prova på vid tre tillfälle, sedan kostar det 50:- att fortsätta.

Johan berättar att återväxten inom innebandyn har stannat av och att detta är ett jättebra sätt att kunna få in fler barn och på sikt ungdomar i sporten.

– Det viktigaste med just byabandyn är att låta barn få testa på hur det är att spela innebandy, säger han.

Låter detta som en intressant sport som man vill få testa på så kan man kontakta Johan på hans mail:
johanwagermark@gmail.com
. Det enda man behöver är träningskläder och ett par inomhusgympaskor, resten finns på plats och han är också mycket mån om att träningen sker på ett så säkert sätt som möjligt dessa tider.

Relaterade artiklar

Relaterade

Trädgårdstips

TRÄDGÅRDSTIPS Den som planterat ett träd har inte levt förgäves Text & Bilder: Anna-Lena Biel Jönsson ”Den som planterat ett träd har inte levt förgäves”. Kinesiskt ordspråk. Det har varit ett minst sagt underligt år. Om någon sagt, vid den här tiden förra året,...

läs mer

Hälsa & välmående Sårbarhet gav ödmjukhet, släppa kontrollen gav styrka I all denna eländiga tid med C-19 och med allt vad det innebär drog jag på mig ett fruktansvärt ryggont i form av ett ryggskott. Då pratar jag om ryggskott från Hell och inte på vilken dag som...

läs mer

Eva stoltz olsson tävlar i Mack-SM

Mack-SM startades av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer år 2002 och syftar till att få fram Sveriges godaste och mest nytänkande macka, med andra ord Sveriges bästa macka. Årets final gick av stapeln den 6 november och sänds den 19 november på...

läs mer