Eva stoltz olsson tävlar i Mack-SM

Vi Syns i Åhus | 0 Kommentarer

Written by rgahus

19 november, 2020

Mack-SM startades av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer år 2002 och syftar till att få fram Sveriges godaste och mest nytänkande macka, med andra ord Sveriges bästa macka. Årets final gick av stapeln den 6 november och sänds den 19 november på godare.se. En av de åtta finalisterna är Eva Stoltz Olsson från Åhus, som till vardags jobbar på Nya Conditoriet i Åhus. Eva tävlar med sin macka som hon kallar ” Naturen På en Sur en”. 

Hur kom hon då på idén att vara med i Mack SM?

– Det var en utmaning från mina chefer på Nya Conditoriet som tyckte att jag skulle vara med, så  jag sa att det kunde jag väl prova och skickade in ett bidrag, ler Eva.

Ett av kriterierna när man skickar in bidrag är att det ska vara ett nytänkande som ligger i tiden och Eva valde då att använde det som naturen ger.

Det är mycket ut och plocka. Ogräset till peston kommer till exempel från den egna trädgården

– Det är mycket ut och plocka. Ogräset till peston kommer till exempel från den egna trädgården, sedan har vi varit mycket i skogen och på ängarna runt om också och plockat, säger hon.

Hon är oerhört taggad och peppad inför finalen och målet är såklart att vinna,även om hon är nöjd över att ha kommit till final.

 

En 2:plats

Eva lyckades i finalen knipa en mycket imponerande och hedrande andra plats. I hård konkurrens med rutinerade motståndare så fick hennes ”Naturen på en sur en” en silvermedalj och Eva lovar att hon nu ska fira denna andraplatsen rejält.

– Jag har ju bara jobbat i branschen i ett år, säger hon.

I finalen kommer smak och utseende att bedömmas, men även hygien och hur man tillverkar den.

Eva ställer varje dag enen timer och sedan tränar hon på de 20 mackor som hon ska göra i finalen på de 45 minuter finalisterna har på sig.

Mackorna finns såklart att köpa på Nya Conditoriet i Åhus.

Relaterade artiklar

Relaterade

Trädgårdstips

TRÄDGÅRDSTIPS Den som planterat ett träd har inte levt förgäves Text & Bilder: Anna-Lena Biel Jönsson ”Den som planterat ett träd har inte levt förgäves”. Kinesiskt ordspråk. Det har varit ett minst sagt underligt år. Om någon sagt, vid den här tiden förra året,...

läs mer

Byabandy

Byabandy med Willands innebandy Willands innebandy är traktens främsta innebandyklubb och för några år sedan spelade herrlaget i division 1. Nu gör man en omstrukturering i föreningen och börjar om i lägre divisioner. Samtidigt satsar man på byabandy för att låta barn...

läs mer

Konserter vi Rastplatsen

Konserter Vid rastplatsen i Helgeån Helgeåns vänner arrangerade under sensommaren en mycket uppskattad konsert vid den nya, uppfräschade rastplatsen vid Helgeån. För att beskåda konserten var man tvungen att ta sig via ån upp till rastplatsen och sedan se konserten...

läs mer