Tillsammans
är vi åhus

Pandemin har slagit hårt mot många verksamheter och
tillsammans har vi samlat ett flertal initiativ för att underlätta för dig att ta del av och stötta dem.
Här kan du se vilka alternativ som byns verksamheter erbjuder för att exempelvis leverera sina varor och tjänster.
www.ahussweden.se

Skrivet av Louice Bodin

19 november, 2020

Handla lokalt

Det är ingen revolutionerande tanke att handel stöttar de lokala verksamheterna, med idag spelar varje köp en stor roll för butikernas överlevnad. Är du frisk och symtomfri är du alltid varmt välkommen till stadskärnan.

Få det hemkört

Många företag erbjuder hemkörning eller andra alternativa leveransmöjligheter. Kontakta det företag du är intresserad av att handla av och hör vilka lösningar de erbjuder lokalt. Du stöttar då handeln genom att beställa, från Åhus ända fram till din dörr. Det här är även ett centrumvänligt alternativ för dig som bara uppskattar bekvämligheten av att handla på nätet.

Boka om istället för att boka av

Om du eller någon i ditt sällskap inte kan komma på den där roliga grejen ni hade bokat, boka om istället för att boka av. På det viset får ni fortfarande den där trevliga stunden tillsammans och ni bidrar till verksamheten precis som ni hade tänkt, fantastiskt!

Take away, don´t stay away

De flesta restaurangerna i Åhus erbjuder Take away och i vissa fall även hemleverans.

Njut av professionellt lagad mat enkelt och bekvämt hemma samtidigt som du stöttar dina lokala restauranger. www.ahussweden.se/members/restauranger

Investera i ett levande Åhus med ett presentkort

Genom att köpa ett presentkort till dig själv eller någon du tycker om gör du en investering i stadskärnan som verkligen kan göra skillnad i dessa tider. Här hittar du en lista på våra medlemmar som erbjuder presentkort:
 www.ahussweden.se/giftcard. Har du sedan innan köpt ett av Åhus gemensamma presentkort uppmuntrar vi dig att besöka någon av de anslutna butikerna och spendera pengarna där!

Staycation

Man måste inte åka bort för att uppleva något nytt! Vårt närområde erbjuder flera unika platser och upplevelser för en paus i den ovanliga vardagen vi lever i idag. Genom att vistas i din stad och planera semestern hemma i år bidrar du till det lokala näringslivet samtidigt som du får en minst lika trevlig semester med några nya smultronställen på köpet.

Upptäck Åhus och lär känna byns historia

Ladda ner appen Medeltida Åhus och gå en 2-2,8 lång runda bland de medeltida rester som än idag finns synliga mitt i byn. Stanna upp, njut, handla, är och häng på de många öppna ytor som inbjuder till en paus. 

Relaterade artiklar

Relaterade

Some Band på Youtube

Some Band på YoutubeFoto: Lennart Johanzon I början av mars 2020 satte coronapandemin effektivt stopp för alla aktiviteter på kulturhuset Aoseum i Åhus inklusive Some Bands konserter där. Det blev till att sitta på den egna kammaren och öva i sin ensamhet i stället. I...

läs mer

Att växa upp

Krönika av Susanne Broddesson Att växa upp -Men nu får du väl ändå ta och växa upp! sa hon väninnan… och det kan man väl hålla med om att det är dags när du är på ditt femtiosjunde år i livet. Eller borde man egentligen växt upp för länge sedan. Skulle säga att det är...

läs mer

Mordet på dopfunten

Mordet på Dopfunten Text: Per Malmer  |  Bilder: Jan Lindelöf, Kristianstad En gång i tiden var Lyngsjö kyrka en av de mest besökta i Sverige, ja rent av i Norden. Den låg nämligen längs den pilgrimsled som ledde till Nidaros (numera Trondheim) i Norge. Nidaros och...

läs mer