Some Band

på Youtube

Foto: Lennart Johanzon

Skrivet av rgahus

19 november, 2020

I början av mars 2020 satte coronapandemin effektivt stopp för alla aktiviteter på kulturhuset Aoseum i Åhus inklusive Some Bands konserter där. Det blev till att sitta på den egna kammaren och öva i sin ensamhet i stället. I längden blev det för tråkigt, så efter ett halvår kom vi på idén att livestreama en konsert. Den stora konsertorganisationen i vår egen region kunde tyvärr inte vara behjälplig och att arbeta i egen regi med inhyrda tekniker skulle kosta väldigt mycket. Men så vi fick god ekonomisk hjälp av Kultur- och Fritidsnämnden i Kristianstads kommun och av Aoseums vänner och sedan blev vi erbjudna teknisk hjälp av Musik i Blekinge i Region Blekinge. Plus gage! Se där vad goda grannar är bra att ha! 

Efter ett kort rep i Höör någon vecka tidigare ställde vi fyra i Some Band kosan österut 13 oktober och intog glada i hågen Scenkanalen på Musik i Blekinge på Ronnebygatan 22 i Karlskrona. Där mötte oss ett halvdussin proffsiga, trevliga ljud-, ljus- och bildtekniker liksom producent, programledare m.fl.

Vi gjorde en dryg timmes konsert i direktsändning utan publik och blev faktiskt ganska nöjda med resultatet. De låtar vi spelade var Herkules Jonssons låt, What Is This Thing Called Love, Misty, Wave, Bluesette, Summertime, Bye Bye Blackbird, Beautiful Love (trio), On Green Dolphin Street (trio), Trubbel och Have You Met Miss Jones.

Hur många som såg och hörde oss direkt vet jag inte, men efter några dagar hade länken i alla fall fått drygt 300 besökare. Det är nytt publikrekord! 

Om någon är sugen på lite mainstreamjazz tills vi ses på Aoseum så finns det på länken här nedan.

Ha det gott! / Ingemar T, Some Band.

 

Relaterade artiklar

Relaterade

Trädgårdstips

TRÄDGÅRDSTIPS Den som planterat ett träd har inte levt förgäves Text & Bilder: Anna-Lena Biel Jönsson ”Den som planterat ett träd har inte levt förgäves”. Kinesiskt ordspråk. Det har varit ett minst sagt underligt år. Om någon sagt, vid den här tiden förra året,...

läs mer

Byabandy

Byabandy med Willands innebandy Willands innebandy är traktens främsta innebandyklubb och för några år sedan spelade herrlaget i division 1. Nu gör man en omstrukturering i föreningen och börjar om i lägre divisioner. Samtidigt satsar man på byabandy för att låta barn...

läs mer

Hälsa & välmående Sårbarhet gav ödmjukhet, släppa kontrollen gav styrka I all denna eländiga tid med C-19 och med allt vad det innebär drog jag på mig ett fruktansvärt ryggont i form av ett ryggskott. Då pratar jag om ryggskott från Hell och inte på vilken dag som...

läs mer