Krönika av Susanne Broddesson

Att växa upp

-Men nu får du väl ändå ta och växa upp! sa hon väninnan… och det kan man väl hålla med om att det är dags när du är på ditt femtiosjunde år i livet. Eller borde man egentligen växt upp för länge sedan. Skulle säga att det är åt helsike för sent egentligen. Jag menar har man inte växt upp tidigare så är sannolikheten inte jättestor att man skall växa upp nu. Jag är nog ett hopplöst fall eftersom jag tänker som jag fortfarande är tjugosju,  i vissa avseenden åtminstone. 

Som i det fallet jag diskuterade med väninnan, vad jag skall jobba med sedan. Vad menar du med sedan sa hon…ja typ om fem år svarade jag. Ja men snälla Susanne om fem år är du sextiotvå, vad tänker du att du skall påbörja då…? Hrmm, det förstås säger jag och försöker låta så där uppväxt klok.  Fast inom mig tänker jag inte alls så utan jag tänker att jag kan påbörja en massa saker när jag fyllt sextio och sjuttio också. Då skall jag ju öppna mitt lilla pensionat i Sydeuropa där jag skall laga goda grytor och dricka vin varje lunch. Jag skall rädda olyckliga hundar och lära mig att sticka. Kanske renovera en stuga, köpa några höns och lära mig ett nytt språk. Det är så jag tänker mig framtiden, i varje fall i mina drömmar. 

Det är därmed inte sagt att det kommer hända, jag kan mycket väl sitta här och dricka kaffe med min bok och bråka med mannen om vem som skall laga middag även när jag är sjuttio. Det kanske borde vara så vid den här åldern att man känner sig helt tillfreds med det man håller på med och säker på vem man är och det man gör. Ändå har jag flera personer runtom 

mig som säger som jag att dom inte vet vad dom vill med livet och jobbet fast dom är både i min ålder och äldre. Jag personligen tar det som något positivt att tänka framåt hela livet, inte nöja sig med det man har och är bara för att man nått en viss ålder. Tänk vad tråkigt om man bara satte sig ner och var nöjd med allt speciellt om man faktiskt inte är nöjd. 

Nä du om det är så man växer upp så tackar jag nej och fortsätter vara så där omoget ouppväxt ytterligare ett par år. 

Mordet ändrade alltså historiens gång enligt British Museum. 

Relaterade artiklar

Relaterade

Eva stoltz olsson tävlar i Mack-SM

Mack-SM startades av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer år 2002 och syftar till att få fram Sveriges godaste och mest nytänkande macka, med andra ord Sveriges bästa macka. Årets final gick av stapeln den 6 november och sänds den 19 november på...

läs mer

Konserter vi Rastplatsen

Konserter Vid rastplatsen i Helgeån Helgeåns vänner arrangerade under sensommaren en mycket uppskattad konsert vid den nya, uppfräschade rastplatsen vid Helgeån. För att beskåda konserten var man tvungen att ta sig via ån upp till rastplatsen och sedan se konserten...

läs mer

Tillsammans är vi Åhus

Tillsammansär vi åhusPandemin har slagit hårt mot många verksamheter och tillsammans har vi samlat ett flertal initiativ för att underlätta för dig att ta del av och stötta dem. Här kan du se vilka alternativ som byns verksamheter erbjuder för att exempelvis leverera...

läs mer