Written by rgahus

22 oktober, 2020

Peter Nilsson, som driver Åhus Bilservice och trädgårdsmaskiner, har i princip alltid jobbat i lokalerna. Hans föräldrar köpte dåvarande Esso-macken år 1959 och skulle prova på det under ett år. Det blev mer än ett år och familjen är fortfarande kvar i fastigheten. Peter har, sedan han var liten, alltid varit med sina föräldrar på jobbet och därefter även börjat arbeta där.

– Jag har alltid trivts här, både på själva stället men framförallt med alla människor som man både jobbat med och kunder som man träffar, ler Peter.

Bensinmacken har genomgått flertalet förändringar genom åren, men verkstaden har alltid funnits där. 2017 gjorde man en uppdelning av företaget så att Peter driver Åhus Bilservice, medan hans brorsöner driver Frendo, som också ligger i fastigheten. 

På Åhus Bilservice jobbar Peter tillsammans med tre anställda och här servar och reparerar de alla bilmärken på marknaden.

– Vi jobbar väldigt mycket mot försäkringsbolagen och gör försäkringsreparationer, säger han.

Företaget ingår i Autoexperten, som har ett kvalitetskrav att verkstäderna har genomgått godkänd bilverkstads kvalitetskontroll, vilket Åhus Bilservice nyligen gjort.

– Jag tycker att det är jättebra. Det ger ju oss en kvalitetsstämpel gentemot våra kunder, menar Peter.

 

Jag har alltid trivts här, både på själva stället men framförallt med alla människor som man både jobbat med och kunder som man träffar

Men det är inte bara bilservice som finns i företaget. Självklart har de också däckservice med däckhotell, samt en trädgårdsdel med försäljning och service av trädgårdsmaskiner. Idag säljer de märken som Jonsered, Gardena och Stiga men Peter hoppas att de i framtiden även kan erbjuda fler märken. Även om de saluför ovan nämnda märken så kan de självklart reparera andra märken så länge som det går att få tag i reservdelar till dem. Vid denna årstiden är det ju högaktuellt med service, uppgraderingar och kanske batteribyte på sin robotklippare eller någon annan av sina trädgårdsmaskiner. Detta är naturligtvis en sak som Åhus Bilservice och trädgårdsmaskiner kan hjälpa till med. Peter berättar också att han har framtidsplaner och att det förhoppningsvis sker inom en ganska snar framtid, men att han inte vill berätta något mer förrän allting är klart till hundra procent.   

Relaterade artiklar

Relaterade

Knauf

KNAUF DANOGIPS Building Better Together Knauf-gruppen är ett världsomspännande företag och en av Europas ledande tillverkare av byggmaterial med produktionsanläggningar på mer än 220 platser runt om i världen. År 2019 genererade Knauf-gruppen, med mer än 35 000...

läs mer

Johan Lindbom

Johan Lindbom Klubbchef i KIK och Åhusbo Johan Lindbom är nog mest känd i idrottssverige för sitt avgörande mål i SM-finalen mellan HV71 och Brynäs 1995. HV 71 hade året innan värvat ordentligt för att vara med och slåss om klubbens första SM-Guld, men floppade...

läs mer